KHASIAT SAMBAL BELACAN

KHASIAT SAMBAL BELACAN
Masyarakat Asia Tenggara memang suka makan makanan pedas-pedas. Antara yang paling popular ialah sambal belacan. Sambal belacan adalah menu wajib dihidangkan jika masakan kampung menjadi pilihan anda. Ianya selalu dimakan bersama dengan ulam - ulaman segar seperti ulam raja, pucuk pegaga, timun dan banyak lagi. Antara khasiat sambal belacan ialah :
  • Kaya dengan vitamin C. Ianya bagus untuk kesihatan kulit, gigi, dan tulang.
  • Dapat membakar kalori. Selalu kita makan sambal belacan mesti badan berpeluh-peluh kan. 
  • Membersihkan sinus. Rasa pedas dapat melancarkan sinus yang tersumbat dan membantu membersihkan sinus
  • Dapat mengurangi risiko kanser tertentu seperti kanser prostat
  • Dapat meningkatkan selera makan
  • Meningkatkan kesihatan jantung
  • Melancarkan peredaran darah
  • Meningkatkan kadar metabolisme badan 
  • Dapat tidur dengan lebih nyenyak
  • Dapat mengurangkan rasa tekanan dan depresi
Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai masalah resdung, rasanya tidak digalakkan meletak belacan di dalam sambal berkenaan sebab ianya akan membuat akan anda terasa gatal di hidung dan asyik bersin je nanti. GV selalu buat sambal tanpa letak belacan, sedap juga la rasanya. Hihi. 


Sumber : Imej Google, Jurnas.ComKhasiat Cilisouperdiaries.com
INFO MAKAN INFO ZGV

Dapatkan Tips Menarik !

  • Dapatkan tips dan trik yang belum pernah kamu tau sebelumnya
  • Jadilah orang pertama yang mengetahui hal-hal baru di dunia teknologi
  • Dapatkan Ebook Gratis: Cara Dapat 200 Juta / bulan dari AdSense

0 Response to "KHASIAT SAMBAL BELACAN "

Post a Comment

Catatan Untuk Para Jejaker
  • Mohon Tinggalkan jejak sesuai dengan judul artikel.
  • Tidak diperbolehkan untuk mempromosikan barang atau berjualan.
  • Dilarang mencantumkan link aktif di komentar.
  • Komentar dengan link aktif akan otomatis dihapus
  • *Berkomentarlah dengan baik, Kepribadian Anda tercemin saat berkomentar.

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

loading...

Iklan Bawah Artikel

close
loading...